Tips om uw kunstplant uit te vouwen

Hier vindt u onze tips over het plaatsen van een kunstplant in een plantenbak,  hoe de kunstplant goed in model te buigen en hoe u het beste een kunstplant kunt onderhouden. Het goed uitvouwen van de kunstplant kost ongeveer 10 tot 20 minuten.

Hoe plaats ik een kunstplant in een plantenbak?

Plaats de kunstplant in de plantenbak, let er op dat de kunstplant goed in het midden van de plantenbak staat. Vul de plantenbak af met hydrokorrels tot aan de rand, en haal de plastic zak (indien aanwezig) van de kunstplant af. U bent klaar om de kunstplant in model te buigen.

Hoe buig ik een kunstplant in model?

Kunstplanten worden ingevouwen verstuurd en moeten nog door u in model worden gevouwen zodat ze er net zo uit zien zoals op de foto. Tip: neem hier ruim de tijd voor, het komt de kwaliteit en uitstraling van uw kunstplanten zeker ten goede.

Begin altijd vanaf onderen met het uitvouwen van de takken en bladeren. De meeste takken en bladeren hebben van binnen een metalen draad waardoor ze makkelijk in model blijven zitten.  Let hierbij op dat u deze draad in een wat ronde vorm buigt. Dat oogt het meest natuurlijk. Tijdens het uitvouwen is het handig om af en toe van een afstandje naar de kunstplant te kijken om te zien waar nog aanpassingen mogelijk zijn.

Een aantal kunstplanten heeft zeer stugge bladeren. Deze bladeren zijn vaak gemaakt van stevig kunststof of plastic. Hierbij kan het nodig zijn de bladeren vaker en met meer ‘gepaste’ druk uit te vouwen en in het gewenste model te buigen.

Als u de takken en/of bladeren in model hebt gebogen, buigt u deze uit elkaar zodat de takken en bladeren gelijkmatig over de plant verdeelt zijn. Dit zorgt voor een voller aanzicht van de kunstplant.

U kunt dit herhalen tot het gewenste resultaat is bereikt.

Veel plezier met uw kunstplanten!

Team Kunstplantspecialist